Велосифест на Акто 9

Акто Фестивал и Младински образовен форум ве канат на третото издание на Велосифест! Велосифест промовира алтернативен начин на движење низ градските улици.

Посетителите ќе имаат можност да го средат својот велосипед со стикери, спрееви, бои и друг кретивен материјал, да го поправат својот велосипед, да се дружат со други точкољупци и да разменат искуства за градскиот велосипедизам. За најмладите ќе има трка во спретно возење, а за возрасните ќе има трка во споро возење.

Посетете не’ на 24.08.(недела) од 10:00 до 15:00 часот пред Мобилната/монтажната галерија во Паркот до Офицерски Дом во Битола.
Да се извалкаме средувајќи си ги другарчињата – велосипеди!

Сподели