Виртуелна средба со претставници од Министерството за животна средина и просторно планирање

Овој понеделник, 05.10.2020, членови на младинските клубови на МОФ имаа можност да присуствуваат на онлјан посета на државна институција и виртуелно да се сретнат со претставници на Министерстворо за животна средина и просторно планирање и да разговараат со нив за надлежностите на Министерството.

Учесниците активно се вклучија во дискусија и поставуваа прашања поврзани со аерозагадувањето во претстојната грејна сезона, дилемите поврзани со отпадот, рециклирањето, екологијата во гратските подрачја, но и за заштитата на природните богатства и заштитата на езерата на нашата джава.

Учесниците на посетата беа информирани за начините на кои можат да контактираат со Министерството како и каде да се обратат кога сметаат дека истото треба да интервенира во согласност со нивните надлежности.

Посетата беше организирана во рамките на Ангажирање на младите за студентски и младински политики финансиран од Фондација Отворено општество – Македонија.

Сподели