Во гостивар отворена Патувачката изложба „Ана Франк – Историја за денес“

Вчера вечер во Центарот за култура во Гостивар, беше патувачката изложба „Ана Франк – Историја за денес” во организација на Младинскиот образовен форум. На свеченото отворање на изложбата присуствуваа средношколци од Гостивар, кои се информираа за пораките на новинарката и писателката Ана Франк како симбол за отпорот и мирот.

Присутните, во име на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, ги поздрави г-ѓа Афрдита Хамза од кабинетот на градоначланикот.

„Им честитам на организаторите за оваа активност, воедно им се заблагодарувам што го одбраа нашиот град за одржување на оваа изложба. Општина Гостивар, е отворена за соработка со невладиниот сектор и ќе поддржува вакви организирања кои испраќаат пораки за мир и толеранција”, истакна г-ѓа. Хамза.

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес” е колекција од триесет и девет изложбени панели, преведени на македонски и албански јазик, кои содржат многубројни детали за животот на малата Ана и нејзиното семејство од Втората светска војна.

Изложбата ќе биде отворена за посетители до 30 декември 2017 година, а влезот е бесплатен.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.