Залагање за акција

Залагање за акција” e прирачник за застапување, залагање и делување предводено од млади лица. Намената на овој прирачник е да биде водич за младите луѓе кои размислуваат да го прифатат предизвикот наречен “залагање за промена”, во име на своите врсници и нивните заедници.

Сеедно дали се работи за воведување бесплатни училишни оброци за семејства со ниски приходи, градење на скејт-парк, спасување на локална библиотека или за намалување на емисијата на јаглерод на меѓународно ниво, секој напредок, голем или мал, е резултат на паметни, посветени и страсни луѓе кои ги убедуваат тие што ја имаат моќта да променат нешто.

Автори: Џована Миџли и Александар Кавел, со благодарност до Марчин Залески

Превод од англиски: Марија Булдиоска

Издадена на македонски јазик: мај, 2014 година

Публикацијата е оригинално издадена од IDEBATE Press, а ИДЕА ЈИЕ и МОФ обезбедија превод, адаптација и печатење на изданието на македонски јазик, со поддршка од Проектот на УСАИД за граѓанско општество и Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Линк за преземање

Сподели