Завршен настан – МОФ Тетово

Младински образовен форум – Тетово, на 26.12.2018 година, со почеток од 19:00 часот организира јавен настан посветен на загадувањето на воздухот. Настанот ќе се реализира во кафулето Викториан (ул. Димо Гравровски Кара, во улица кај кафулињата).

– Настанот ќе започне со презентација на реализираните активности и успеси на клубовите Медиа/Арт, Дебата и Учиме право во изминатава година.
– Во вториот дел од настанот ќе се провозира краток видео запис посветен на загадувањето на воздухот, а кој претходно е изработен од страна на членовите на Медиа/Арт клубот од Тетово, како претходница на јавната акција за интервенција на три јавни паркови во Тетово.
– Членовите на Медиа/Арт клубот ќе објаснат за изработка на техниката фанзини и ќе се поделат изработени фанзини на тема загадување на воздух на присутните членови.
– Во рамките на настанот ќе говори Др. Ратко Димитриевски кој што ќе зборува за штетните последици од загаденоста на воздухот и мерки за заштита.
– На крајот ќе се организира Паб Квиз во кој што ќе учествуваат повеќе тимови.

Сите млади тетовчани и тетовчанки кои сакаат да бидат учесници на паб квизот, претходно нека го пријавуваат нивниот тим кај локалниот координатор на МОФ – Тетово, Бобан Костадиновски.

„Проектот е финансиран од Фондација Отворено општество- Македонија.“

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.